Annons
AnnonsDiplomerad makeupartistNu är jag äntligen färdigutbildad och diplomerad makeupartist, som jag längtat! Jag har fått en del frågor om vad jag tyckte om skolan och jag ska försöka besvara dem i detta inlägg.

Jag gick på International makeup center (IMC) i Stockholm. Skolan finns även i Malmö och Göteborg samt i några andra länder, kika på deras hemsida om du vill se exakt var i världen skolan har sina lokaler. Jag gick utbildningen på 10 veckor med skönhetstema. Det finns även en kurs som riktar in sig på specialeffekter, men lärarna rekommenderar att du går grundkursen som jag gick innan du väljer att fördjupa dig inom specialeffekterna. Kursen fokuserar på grunderna och målet är att en person som aldrig sminkat tidigare ska gå ur skolan som en duktig makeupartist, så du behöver inga förkunskaper. Jag som har sminkat väldigt mycket innan utbildningen kände inte att jag utvecklades jättemycket inom den biten även som jag självklart känner mig mer självsäker inom det nu, men jag har däremot lärt mig väldigt mycket annat. Hur jag hanterar en kund, var jag placerar händerna, hur vi bäst tar oss framåt i branschen och så vidare.

Lärarna har arbetat som makeupartister i många år (huvudläraren Olle Johansson började på 60-talet) och kan verkligen svara på allt då de har gjort allt. Ta till vara på det! Fråga  och lyssna så mycket du bara kan, det gjorde jag. Under lektionerna  gick de inte runt och tittade så mycket som jag hade önskat, de var mer intresserade av slutresultatet. Vägen dit är minst lika viktig kan jag tycka, men de snappade kanske upp mer än vi elever märkte där och då. De gick  igenom samtliga looker väldigt noggrant och gav oss kritik och tips på hur vi kunde göra det bättre nästa gång, väldigt värdefullt! Jag är nöjd med mitt val av skola och rekommenderar den varmt till dig som också vill utbilda dig till MUA framöver.

TAGGAR
6 kommentarer | Translate
OM FRIDA

Frida Skoglund är en 22-årig Örebrotjej med en stor passion för makeup. Hon studerade media med fotoinriktning på gymnasiet och är är utbildad MUA. Frida vill inspirera människor att experimentera och våga bära mer färg. Hon tycker att smink ska vara roligt och att regler är till för att brytas, som exempelvis: \"Om man har mycket ögonsmink ska man ha naturliga läppar\". Hon drar sig inte för att vara supermejkad en helt vanlig vardag och har inga problem med att vara osminkad en lördagkväll. Välkommen till Fridas beautyblogg, full av tips och vackra bilder på smink och skönhet i alla former!ARKIVAnnons
Annons

Laddar http://frida.chic.se/glossybox-juni-2013/