Annons
AnnonsLäsarfråga


Hej Frida!
Tack för en mycket bra sminkblogg! Får alltid mycket inspiration när jag tittar in här. Har en fråga till dig. Innan jag fick barn kunde jag lägga 20-30 minuter varje morgon på att sminka mig, men det går inte längre. Jag har 10 minuter på mig nu (på vardagarna) och då undrar jag vad tycker du att jag ska prioritera? Vad är det absolut viktigaste att få med? Jag tror att många med mig har detta problem.
Nicole 

Svar:
Hej Nicole! Vad roligt att du tycker om min blogg och att jag inspirerar!
Vad känner du själv att du vill prioritera? Vill du framhäva ögonen, hyn, läpparna eller något annat? Det är svårt att svara på vad du ”bör” prioritera så jag ska ge dig en hel del olika tips på sminkningar som går fort att göra. En välputsad bas är vackert, om jag har lagt en riktigt fin bas känner jag ofta att jag inte behöver något annat. En annan sminkning som som jag själv brukar köra på ganska ofta är mascara och ett färgglatt läppstift, funkar alltid och går supersnabbt att göra!

Andra snabba tips är att måla på lite mascara på fransarna och toppa med en kajalpenna i en härlig färg (smaragdgrön eller havsblå till exempel) som du målar längs övre och/eller nedre fransraden. Något annat som ger en häftig effekt är att byta ut den svarta mascaran mot en annan färg. Nu menar jag inte att du måste satsa på klarblått som på bilden nedan, men mörkblått, mörklila och vinröda mascaror ger en ganska neutral men en betydligt mer effektfull look än den klassiska svarta mascaran.

Här är lite tips på sminkningar som går relativt fort att göra! 🙂


Färgglad mascara


En färgglad kajalpenna


Kajal längs övre och nedre fransraden i någon härlig färg

Markerade ögonbryn

Mascara och en stark färg på läpparna


En välputsad bas

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM FRIDA

Frida Skoglund är en 22-årig Örebrotjej med en stor passion för makeup. Hon studerade media med fotoinriktning på gymnasiet och är är utbildad MUA. Frida vill inspirera människor att experimentera och våga bära mer färg. Hon tycker att smink ska vara roligt och att regler är till för att brytas, som exempelvis: \"Om man har mycket ögonsmink ska man ha naturliga läppar\". Hon drar sig inte för att vara supermejkad en helt vanlig vardag och har inga problem med att vara osminkad en lördagkväll. Välkommen till Fridas beautyblogg, full av tips och vackra bilder på smink och skönhet i alla former!ARKIVAnnons
Annons

Laddar http://frida.chic.se/the-body-shop-eau-de-toilette/