Annons
AnnonsMAC Mineralize Concealer & Pro Longwear Concealer


mac concealers
För ett tag sedan köpte jag som du kanske vet MAC‘s Mineralize Concealer. Tanken var att jag skulle köpa Pro Longwear Concealer men säljarna inne hos MAC sa nej då den är väldigt torr och tyckte jag skulle köra på Mineralize istället, så det gjorde jag. Många av er läsare sa däremot att Pro Longwear är fantastisk så jag kunde helt enkelt inte hålla mig så nu har jag köpt den också, så en lång och nördig jämförelse är väl på sin plats, eller hur?

Annons

mac concealerss
Förpackningarna är som du ser ganska olika. Mineralize Concealer (185 kr/5 ml) har en förpackning i plast med en tillhörande penselapplikator. Flaskan till Pro Longwear Concealer (180 kr/9 ml) är gjord i glas och har en pump som är otroligt trög vilket kan leda till att man trycker för hårt och får ut betydligt mer produkt än vad som behövs. Glasflaskan känns också läskig då den kan gå sönder om den tappas i golvet.

swatches
Jag köpte samma färg i båda – NW15. Som du ser är de ganska lika, Mineralize känns dock aningen gulare (vänster i bild) och ljusare än Pro Longwear men det är inget som syns när de är applicerade.

Minealize concealer täcker helt okej, men inte supermycket. Den känns väldigt lätt och tunn och passar bra för en torr hudtyp eller en hy med fina linjer runt ögonen då den innehåller ljusreflekterande pigment, men jag upplever att jag behöver puder för att fixera den. Pro Longwear täcker betydligt mer och ”sätter sig på plats” vid kontakt med luft, så det gäller att jobba in den snabbt. Den lägger sig inte i linjerna under ögonen och jag behöver inte pudra ovanpå utan den sitter stenhårt ändå. Jag håller inte med om att den är torr och svår att få snygg under ögonen som personalen på MAC sa, men om du överapplicerar kan den se lite kakig ut.

Slutsats? Sedan jag köpte Pro Longwear har jag nästan glömt bort att använda den andra. Hållbarheten är toppen och jag behöver bara en liten mängd produkt för att täcka mina mörka ringar under ögonen, men om du har väldigt torr hy kanske Mineralize kan vara bättre. Det allra bästa är dock att be om prov på lite olika concealers innan du köper, då vet du att det verkligen blir rätt!

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM FRIDA

Frida Skoglund är en 22-årig Örebrotjej med en stor passion för makeup. Hon studerade media med fotoinriktning på gymnasiet och är är utbildad MUA. Frida vill inspirera människor att experimentera och våga bära mer färg. Hon tycker att smink ska vara roligt och att regler är till för att brytas, som exempelvis: \"Om man har mycket ögonsmink ska man ha naturliga läppar\". Hon drar sig inte för att vara supermejkad en helt vanlig vardag och har inga problem med att vara osminkad en lördagkväll. Välkommen till Fridas beautyblogg, full av tips och vackra bilder på smink och skönhet i alla former!ARKIVAnnons
Annons

Laddar http://frida.chic.se/lush-bb-seaweed/