Annons
AnnonsSå gör du för att läppstiftet ska hålla bättre


lipsIdag ska jag dela med mig av några tips på produkter och allmänna knep för hållbart läppsmink. Jag älskar att bära färg på läpparna och har nog stött på de allra flesta ”problem” såsom torrflagor, produkter som inte sitter ordentligt och så vidare. Här är några av mina knep för att läppstiftet både ska se snyggt ut och hålla länge!

Det ser ganska komplicerat och jobbigt ut när jag radar upp allt på det här viset, men jag hoppas du förstår poängen!

1. Skrubba läpparna. Om du skrubbar läpparna tar du bort torrflagor som annars kan synas rejält om du bär matta läppstift. Du behöver inte köpa en dyr läppskrubb, du kan enkelt skrubba läpparna försiktigt med en handduk eller med hjälp av lite strösocker. Var lätt på handen dock!

2. Återfukta. Dra på lite läppbalsam och låt det verka en stund innan du applicerar någon form av sminkprodukt. Läppennor och läppstift både blir snyggare och glider på mycket enklare på en återfuktad trut.

uninterrupted1
3. Neutralisera. Om du har väldigt pigmenterade läppar i dig själv och vill måla dom nude kan du behöva lägga på lite foundation för att neutralisera det röda lite grann innan du applicerar läppstift. Jag brukar inte behöva det men vet flera som alltid grundar med detta!

4. Läppenna. Om du målar en läppenna över hela läppen kommer hållbarheten bli mycket bättre då en läppenna oftast är torr vilket betyder att den sitter på plats och inte blöder ut i kanterna. Jag brukar enbart använda penna och dissa läppstift och gloss ovanpå, men det kan du förstås göra som du vill.

makeup-look02
5. Läppstift. Nu kan du lägga ett läppstift ovanpå om du vill. Ta hjälp av en läppensel om du som jag tycker det är klurigt att få till snygga konturer med läppstiftet i hylsan.

6. Läppglans. Om du inte är förtjust i den matta looken som pennor ofta ger kan du lägga lite gloss ovanpå. För att få så bra hållbarhet som möjligt kan du enbart applicera glanset mitt på läppen och inte ut i konturerna, då är risken att färgen ska kletas ut mycket mindre.

läppar3
Hoppas tipsen är till nytta! 🙂

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM FRIDA

Frida Skoglund är en 22-årig Örebrotjej med en stor passion för makeup. Hon studerade media med fotoinriktning på gymnasiet och är är utbildad MUA. Frida vill inspirera människor att experimentera och våga bära mer färg. Hon tycker att smink ska vara roligt och att regler är till för att brytas, som exempelvis: \"Om man har mycket ögonsmink ska man ha naturliga läppar\". Hon drar sig inte för att vara supermejkad en helt vanlig vardag och har inga problem med att vara osminkad en lördagkväll. Välkommen till Fridas beautyblogg, full av tips och vackra bilder på smink och skönhet i alla former!ARKIVAnnons
Annons

Laddar http://frida.chic.se/glodande-kinder-med-clinique/