Annons
AnnonsFrån arkivet: Sotig eyeliner i steg för steg


eyeshadow000
Minns du för en tid sedan att jag skrev om min hy som blivit känslig mot typ allt? Jepp, hyn bråkar fortfarande. Så fort jag lägger på smink kliar det och svider så jag lever utan makeup ett tag framöver för att låta fejset återhämta sig samtidigt som jag skämmer bort det med hudvård från REN. Hoppas det hjälper!

Det är ju lite svårt att driva en inspirerande sminkblogg när jag måste gå runt osminkad, så jag gör en fuling och går tillbaka till arkivet. Hittade en gammal steg för steg-guide jag gjorde för ett år sedan, här har du den igen:

eyeshadow0
Börja med att applicera en tunn linje av ögonskuggan med hjälp av din snedställda pensel. Dra sedan ut linjen och gör en liten vinge. det här behöver inte vara perfekt, du ska ändå sudda ut den en hel del i nästa steg.

English:
Apply a thin line of eyeshadow on your upper lashline, using your angled brush. Then draw the wing. This doesn’t have to be perfect as you are going to blend it a lot in the next step.

eyeshadow
Ta ditt lillfinger (eller en suddpensel om du har det) och sudda färgen uppåt mot ögonlocket. Applicera därefter mer ögonskugga och sudda igen. Repetera detta tills du känner dig nöjd. Tricket är att jobba i många lager, så ta god tid på dig. Se till att färgen är mörkast närmast fransarna och att den blir mjukare längre upp. Om du tycker det är svårt kan du använda två ögonskuggor, en lite ljusare som du börjar med och en mörkare som du applicerar på slutet.

English:
Use a finger (or a blending brush if you have one) and blend the colour upp towards the eyelid. Then apply more eyeshadow, and blend again. the trick is to work in many layers, so take your time with it. Make sure that the darkest colour is close to the lashline. If you struggle – use two eyeshadows. One medium/dark and one dark.

 

eyeshadow000
Avsluta med mascara. Klart!

English:
Finish off the look with some mascara. Done!

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM FRIDA

Frida Skoglund är en 22-årig Örebrotjej med en stor passion för makeup. Hon studerade media med fotoinriktning på gymnasiet och är är utbildad MUA. Frida vill inspirera människor att experimentera och våga bära mer färg. Hon tycker att smink ska vara roligt och att regler är till för att brytas, som exempelvis: \"Om man har mycket ögonsmink ska man ha naturliga läppar\". Hon drar sig inte för att vara supermejkad en helt vanlig vardag och har inga problem med att vara osminkad en lördagkväll. Välkommen till Fridas beautyblogg, full av tips och vackra bilder på smink och skönhet i alla former!ARKIVAnnons
Annons

Laddar http://frida.chic.se/lumene-raspberry-miracle-lip-perfecting-balm/