Annons
AnnonsHållbara läpprodukter


lip products
I lördags åt jag julbord med familjen och kom på den lysande idén att testa hur bra hållbarhet de så kallade ”long lasting”-läppstiften faktiskt har. Bästa tillfället att testa är ju faktiskt när man äter. Jag gick igenom min samling av hållbara läpprodukter och valde sju stycken från olika varumärken:

Annons

lip productttss Maybelline Color Drama Intense Velvet Lip Pencil, Pixi Lip Blush, MAC Pro Longwear Lip Pencil, NYX Soft Matte Lip Cream

Maybellines Color Drama är ett läppstift i pennform som du vässar. Hållbarheten är okej men inte jättemycket mer än så. Snäll mot plånboken med sina 79 kronor. Se swatches på hela serien här.

Lip Blush från Pixi är en rolig produkt, den liknar en tuschpenna och känns inte alls på läpparna, ganska fantastiskt faktiskt. Tänk dig att du målar tuschpenna på huden, det blir färg men ingen klassisk yta som du får av ett läppstift eller läppglans. Hållbarheten är toppen. Har tyvärr ingen prisinfo om denna.

Pro Longwear Lip Pencil från MAC är en otroligt hållbar läppenna som blir helt matt. Den släpper inte så snyggt dock, den flagnar och åker av i stora sjok istället för att softas ut. Lite trist, men hållbarheten är verkligen bra. 200 kronor.

Soft Matte Lip Cream från NYX är en favoritprodukt som jag har i flera färger. Du målar på den som ett läppglans men efter en minut eller två blir den helt matt. Hållbarheten är bra, men det finns andra som håller ännu bättre. den släpper dock väldigt fint då den blir mjukare och mjukare tills den är helt borta, till skillnad från MAC’s penna som flagnar av. 95 kronor.

lip productss
Make Up For Ever Aqua Rouge, Giorgio Armani Lip Maestro, IsaDora Color Chock Glossy Lip Stain

Av alla läppisar i det här blogginägget är det Make Up For Evers produkt Aqua Rouge som sitter allra bäst. Du målar på den som ett läppglans och den blir matt inom någon minut. Aqua Rouge har ett ofärgat läppglans i andra änden vilket gör att du kan välja om du vill ha en matt eller glossig yta. Väldigt imponerande hållbarhet! Är inte helt hundra när det kommer till priset, men runt 200-300 kronor. Jag har swatchat och skrivit mer om produkten här.

Giorgio Armanis Lip Maestro ger en läppstiftsliknande yta som varken är helmatt eller glossig utan någonting där i mellan, halvmatt är nog en bra beskrivning. Den ger väldigt mycket färg i ett enda svep, så pigmenteringen är det inget fel på. Hållbarheten är inte alls lika bra som Make Up For Evers, men bättre än många läppstift. 345 kronor.

Om du letar efter en glossig produkt är IsaDoras Glossy Lip Stain värd att kika närmare på. Den är rikt pigmenterad och ger en glansig yta som sitter förvånansvärt bra, den glossiga effekten mattas av efter ett par timmar men själva färgen håller hela dagen. Prislappen ligger på 129 kronor.

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM FRIDA

Frida Skoglund är en 22-årig Örebrotjej med en stor passion för makeup. Hon studerade media med fotoinriktning på gymnasiet och är är utbildad MUA. Frida vill inspirera människor att experimentera och våga bära mer färg. Hon tycker att smink ska vara roligt och att regler är till för att brytas, som exempelvis: \"Om man har mycket ögonsmink ska man ha naturliga läppar\". Hon drar sig inte för att vara supermejkad en helt vanlig vardag och har inga problem med att vara osminkad en lördagkväll. Välkommen till Fridas beautyblogg, full av tips och vackra bilder på smink och skönhet i alla former!ARKIVAnnons
Annons

Laddar http://frida.chic.se/snow-white/