Annons
AnnonsTutorial: Eyebrows


bryn1
Hur jag fyller i mina ögonbryn är en fråga som alltid tycks återkomma. Jag har visat tidigare, men nu har jag ändrat både form och teknik så det är nog dags för en uppdaterad brynguide! Jag använder mig av ögonskuggor här, men du kan givetvis använda penna om du hellre vill det.

Annons

Produkter:
Make Up Store eyebrow brush #110
MAC eyeshadows ”Copperplate” & ”Brun”
NYX HD Concealer Wand
Lumene Blueberry Eyebrow Shaping Wax

Jag brukar använda mig av två färger, en ljusgrå ögonskugga och en mörkbrun. Jag börjar  med den ljusaste färgen längst in vid brynets början och fortsätter ut till mitten. Jag gillar mörka och markerade bryn, men jag tycker däremot att riktigt mörk och skarp färg in mot näsan kan göra att en ser lite elak ut, så jag brukar lämna en liten bit helt fri från färg som du kan se på bilden ovan. Det är förstås en smaksak, men så gör jag.

English:
This is how I do when I fill in my eyebrows! It’s quite simple, I use two shades of eyeshadow, a concealer and an eyebrow gel. I start to fill in the beginning of the brow with the lightest shade (Copperplate by MAC).

bryn2
Nu doppar jag samma pensel i den mörka ögonskuggan och applicerar den längs yttre delen av brynet. Jag tycker det är enklast att skapa formen genom att måla två tunna streck för att sedan fylla i dem. Jag gör precis samma sak när jag applicerar eyeliner, fast upp och ner! Därefter tar jag en torr och ren mascaraborste och borstar igenom brynen så färgen ”gnuggas in” ordentligt.

English:
Time to fill in the outer part! I find it easiest to draw two lines and then fill them in, I do the same with liquid eyeliner, just up side down. Then I use a clean mascara wond and brushing the brow through.

bryn3
Till vardags brukar jag känna mig klar vid det förra steget, men ibland snyggar jag till dem ännu mer med hjälp av en concealer som appliceras precis under (och lite över) brynen som jag sedan suddar ut med tops. Det här gör att hela looken blir skarpare och mer väldefinerad. Notera att jag endast applicerar concealer längs yttre delen av ovansidan, jag vill att resten ska vara ganska soft.

English:
If you want a sharp and clean look, you can use a concealer on the lower and upper part of the brow. Blend the edges.

brynn
För att få stråna att sitta stadigt på plats kan du toppa med lite bryngelé. Klart! Härlig skillnad, eller hur?

English:
Use a brow gel to get the hairs into place.

TAGGAR
8 kommentarer | Translate
OM FRIDA

Frida Skoglund är en 22-årig Örebrotjej med en stor passion för makeup. Hon studerade media med fotoinriktning på gymnasiet och är är utbildad MUA. Frida vill inspirera människor att experimentera och våga bära mer färg. Hon tycker att smink ska vara roligt och att regler är till för att brytas, som exempelvis: \"Om man har mycket ögonsmink ska man ha naturliga läppar\". Hon drar sig inte för att vara supermejkad en helt vanlig vardag och har inga problem med att vara osminkad en lördagkväll. Välkommen till Fridas beautyblogg, full av tips och vackra bilder på smink och skönhet i alla former!ARKIVAnnons
Annons

Laddar http://frida.chic.se/xl-molding-paste/