Annons
AnnonsTutorial: Soft smokey cat eyes


smokey
Dags för en tutorial! Den här gången är det en mjuk sotning där fokus ligger på övre och nedre fransraden, själva ögonlocken är ganska fria från färg. Om du gillar den här looken borde du spana in denna tutorial också som är ganska lik.

Annons

English:
Time for a tutorial! This time I’m going to show you how to create a soft smokey cat eye.

111
1. Börja med att applicera en primer på hela ögonlocket och en hudfärgad ögonskugga. Måla därefter kajal längs yttre halvan av fransraden, både uppe och nere. Ta fram en mjuk pensel (jag använder nummer 109 från Make Up Store) och sudda ut de skarpa kanterna. Det enklaste är att använda en väldigt mjuk kajalpenna som är enkel att sudda.

English:
1. Apply a primer to your eyelids and a neutral eyeshadow on top that suits your skin tone. Then apply a black eye pencil on your upper and lower lashline. You can then use a blending brush so soften it.

333
2. Lägg nu en grå ögonskugga ovanpå pennan, detta gör att hållbarheten blir bättre. Tona ut ögonskuggan så du blir av med de skarpa kanterna. Om du fortfarande tycker det är svårt att få till en fin övergång kan du använda en hudfärgad skimrig ögonskugga och applicera den med den mjuka penseln på själva kanten, det brukar göra susen.

För att skapa lite mer intensitet kan du applicera en svart ögonskugga så nära fransarna du kan. Jag tycker det är enklast att använda en snedställd pensel till detta. Nu kan du även dra in färgen mer mot inre ögonvrån om du vill, jag missade att plåta det men på slutresultatet ser du hur jag menar!

English:
2. Apply a dark grey eyeshadow on top to set the pencil. Now you can apply a black eyeshadow as close to your lashes as possible, a small angled brush works great for this. Now you can fill in the colour to the inner lashline, I forgot to take a picture of that but take a look at the result to see how I mean.

smokey
3. Måla svart kajal i vattenlinjen och därefter mascara på fransarna. Om du vill kan du avsluta med lösfransar också! Full produktlista och fler bilder av looken hittar du i blogginlägget nedan.

English:
3.  Apply a black eye pencil to you waterline and finish off with mascara. I added some false lashes as well!

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM FRIDA

Frida Skoglund är en 22-årig Örebrotjej med en stor passion för makeup. Hon studerade media med fotoinriktning på gymnasiet och är är utbildad MUA. Frida vill inspirera människor att experimentera och våga bära mer färg. Hon tycker att smink ska vara roligt och att regler är till för att brytas, som exempelvis: \"Om man har mycket ögonsmink ska man ha naturliga läppar\". Hon drar sig inte för att vara supermejkad en helt vanlig vardag och har inga problem med att vara osminkad en lördagkväll. Välkommen till Fridas beautyblogg, full av tips och vackra bilder på smink och skönhet i alla former!ARKIVAnnons
Annons

Laddar http://frida.chic.se/todays-makeup-look-soft-smokey-eyes/